בית מורשה הינו מרכז חינוכי המפתח ומפעיל תוכניות מבוססות ערכים, אתיקה וזהות יהודית להעצמת מנהיגות בישראל ובעולם היהודי, בהשראת אוצרות הרוח והמוסר של תרבות ישראל ומורשתו ומיטב ההישגים של תרבות העולם. לימוד, מחקר והגות עומדים בבסיס ההוויה של בית מורשה.
מיום הקמתו, בשנת 1989, הוביל בית מורשה מיזמי לימוד וחקר מגוונים וחדשניים, כדי להשתית את פעילותו על הבנת מימד העומק של תהליכים תרבותיים, רוחניים ורעיוניים בחברה הישראלית ובעם היהודי, ולפתח תשתית רעיונית להתמודדות עם אתגרי הזמן.
בשנת 1998 נפתח המכון לחקר מחשבת חז"ל, שהיה מסגרת אינטלקטואלית ייחודית, אשר עסקה בחקר משמעותה של מחשבת חז"ל כדיסציפלינה עצמאית. מטרת המכון הייתה להפיח רוח חיים בזיקה לשורשינו התלמודיים והבנת הגות חז"ל כיצירה מעצבת של האמונה והתרבות היהודית.
בשנת 1999 הוקם בית המדרש הראשון לנשים בישראל ע"ש ד"ר משה גרין, בו ניתנה לנשים היכולת והגישה ללימודי תלמוד (גמרא) ברמה הגבוהה ביותר עם חיבור לאקדמיה.
בשנת 2000 הוקם מכון שוורץ לאתיקה, יהדות ומדינה. היה זה פורום מחקר ראשון מסוגו בו נדונו היחסים שבין אתיקה יהודית לדמוקרטיה ישראלית, במשמעות הערכית של מדינה יהודית דמוקרטית וב"ריבונות" כקטגוריה תרבותית-ערכית. המכון התמודד עם הדילמות המוסריות העכשוויות באמצעות לימוד, מחקר, כנסים ופרסומים.
תפיסת הלימוד והמחקר של בית מורשה התרחבה והתחדדה עם הקמת מכללת רוברט מ. ברן בשנת 2002.
תחת המכללה פעלו תוכניות של בתי מדרש, הוצאה לאור ושני מכוני מחקר. תוכניות המכללה נקטו גישה בין-תחומית ייחודית, אשר שילבה את המיטב של הלמדנות הישיבתית המסורתית והקלאסית עם המיטב של העולם האקדמי, תוך סינרגיה מלאה של תחומי דעת, מתודולוגיות ודיסציפלינות.גם היום ממשיך בית מורשה לקדם הגות יהודית חדשנית, באמצעות התוכניות שהוא מפתח ומקדם ובכתב העת אקדמות, בו מתפרסמים מאמרים בנושאים מגוונים המשקפים את המחשבה היהודית בת זמננו לצד מאמרי מחקר על המחשבה היהודית לדורותיה.
עיצוב ותכנות The-Studio |